Navigácia

  • DEŇ NARCISOV 2024

    Vo štvrtok 18. apríla 2024 sa na celom Slovensku uskutočnil 28. ročník verejnej finančnej zbierky pod názvom Deň narcisov. Deň narcisov je jedným z projektov mimovládnej organizácie Ligy proti rakovine (LPR), ktorého cieľom je získať finančné prostriedky na pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám.

    Naša škola bola po devätnástykrát spoluorganizátorom tejto verejnej zbierky. Verejnú zbierku  realizovali  tri skupiny dobrovoľníkov zložených zo  žiakov 7., 8. a  9. ročníka  pod vedením koordinátorky projektu – pani učiteľky  Mgr. M. Suchej a pani asistentiek  Ing. P. Chudíkovej, PhD  a Mgr. A. Pitkovej v škole a na  verejných  priestranstvách  nášho mesta.

    Vyzbieraná a odovzdaná suma na účet LPR :  1 364,85 eur

    Vyjadrujeme veľkú vďaku všetkým žiakom, zamestnancom školy, rodičom a občanom nášho mesta, ktorí dobrovoľným  finančným príspevkom podporili túto zbierku, a tak vyjadrili spolupatričnosť s onkologickými pacientmi.

    Mgr. H. Šofranková

  • Obvodné kolo SLÁVIK SLOVENSKA

     

    Obvodné kolo súťaže v speve slovenských ľudových piesní sa konalo 18.4.2024 už tradične v ZUŠ v Krompachoch. Naši žiaci - speváci  reprezentovali našu školu veľmi dobre a v silnej konkurencii získali dve postupové miesta do okresného kola. V 1. kategórii získala druhé miesto Elka Liptáková z 2.B a v tretej kategórii taktiež 2. miesto Tamara Pavlíková z 8.A. K ich úspešnému výkonu prispel aj kvalitný hudobný sprievod na akordeóne v podaní Lukáša Kurilu z 9.B. Všetkým účinkujúcim ďakujeme za účasť , víťazom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole.

    PaedDr. Jana Dragošeková

                                                                        

  • OBVODNÉ KOLO v McDonalds cupe

    Naša škola organizovala obvodné kolo v McDonalds cupe. Turnaj vo svojom priebehu priniesol veľa pekných momentov a zúčastnení žiaci mohli ukázalť svoj športový  talent. Žiakom našej školy sa podarilo postúpiť do vyššieho kola. Blahoželáme a prajeme veľa športového  šťastia v okresnom kole.

  • ENVIROFEST

  • E(a)ko na to?

    Aj naša škola sa zapojila do tohto projektu. Pripravili sme pre deti sprievodné akcie a zaujímavú besedu. 

  • VÝSLEDKY OKRESNEJ VÝTVARNEJ SÚŤAŽE VESMÍR OČAMI DETÍ

    V tejto súťaži bolo vyhodnotených 5 najlepších prác s postupom do celoslovenskej súťaže

    v Hurbanove.

    Porota sa rozhodla ( pre rovnocennosť prác) neudeliť 1. - 3. miesto, ale oceniť 5 najlepších prác, medzi ktorými sa v 3. kategórii umiestnili dve naše ôsmačky: Alica Ščurková a Ella Vrábľová.

    Srdečne blahoželáme!

                                                                                                                                              Mgr. Darina Dzurilová

  • Deň narcisov 2024

    Deň narcisov 2024

    Milí rodičia a priatelia našej školy,
     

    Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa bude konať i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy už tento štvrtok - 18. apríla. V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, môžeme vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.

    Viac o možnostiach prispenia ako i konkrétnej pomoci onkologickým pacientom, ktoré realizuje Liga proti rakovine nájdete na www.dennarcisov.sk

    Na Slovensku ich totiž ročne pribúda približne 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho zasiahlo toto náročné ochorenie.

    Liga proti rakovine Vás srdečne pozýva na bezplatné preventívno-edukačné aktivity, kde môžete získať užitočné a praktické informácie k prevencii onkologických ochorení.

    Prevencia je krok ku zdraviu, nájdite si i Vy chvíľku času a navštívte preventívny stánok 18. apríla na Deň narcisov v čase od 12:00 do 18:00 v mestách

    Bratislava  - OC Nivy,Eurovea, Avion, Vivo

    Košice – OC Aupark,

    Martin – OC Galéria

    Banská Bystrica – OC Európa

     

    Oficiálnym spoluorganizátorom Dňa narcisov  je už po 19-ty krát  Základná škola, Komenského 6.

     

    Ďakujeme, za vašu spolupatričnosť a podporu.

     

  • Okresný metodický deň - 19.04.2024

    Oznam   pre rodičov  a žiakov    

               

                Riaditeľka Základnej školy, Komenského 6 v Spišských Vlachoch oznamuje, že v zmysle §150 ods. 5   Zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov poskytuje žiakom tried 1. – 9. ročníka ZŠ Komenského 6, Spišské Vlachy

     

    r i a d i t e ľ s k é   v o ľ n o    dňa  19.04. 2024 (piatok)

    z dôvodu konania  Okresného  metodického dňa.

    V prevádzke bude školský klub detí pre žiakov 1.-5. ročníka i školská jedáleň.

     

                                                                                      

     

  • EXKURZIA NA OKRESNOM SÚDE V POPRADE

    Dňa 8. 4. 2024 sa žiaci 8. B triedy zúčastnili súdneho pojednávania na Okresnom súde v Poprade. Žiaci mali možnosť oboznámiť sa s prácou sudcu, obhájcu a prokutátora. So zanietením počúvali a sledovali priebeh súdneho pojednávania. Pojednávalo sa vo veciach trestného práva, čo bolo pre žiakov veľmi podnetné a poučné. Žiaci mali možnosť reálne vidieť a počuť aplikáciu trestného práva v praxi.

     

    PaedDr. Slávka Legátová

  • Medzinárodný deň florbalu

    Pri príležitosti Medzinárodného dňa florbalu sa naša škola zapojila do aktivít súvisiacich s týmto obľúbeným športom. 

    #medzinarodnydenflorbalu

     

  • Slávnostný zápis detí do 1. ročníka

    Milí rodičia,

    slávnostný zápis detí do 1. ročníka sa uskutoční v sobotu 13.04. o 10,00 hod. v pavilóne D.

    Aktuálne  informácie k zápisu si môžete prečítať v záložke "Informácie k zápisu detí....".

     

    Mgr. Helena Šofranková, riaditeľka

  • ČITATEĽSKÝ MARATÓN

    Čitateľský maratón a tvorba obrázkového príbehu podľa prečítaného textu na hodine Anj.

  • VEĽKONOČNÁ VYBÍJANÁ

    Gymnázium Krompachy organizovalo turnaj vo Veľkonočnej vybíjanej. Pozvanie prijala aj naša škola. Turnaja sa zúčastnil výber dievčat zo siedmeho ročníka. Z turnaja si odnášajú pekné tretie miesto a skúsenosti, kroré isto zúročia v ďalších ročníkoch súťaže. Blahoželáme.

  • Krehká krása kraslíc

    V období pred Veľkou nocou sa uskutočnila výtvarná súťaž kraslíc "Krehká krása kraslíc". Veľmi nás teší obľúbenosť tejto akcie. Na každom výtvore vidieť šikovnosť a kreativitu detí. Ďakujeme všetkým našim umelcom za zapojenie sa do súťaže.

    Víťazom blahoželáme. Vyhodnotenie bude v pondelok počas druhej veľkej prestávky v školskej jedálni.

    Mgr. Mária Suchá

                                                                                      

     

  • Týždeň finančnej gramotnosti

    V čase od 18.marca 2024 do 22.marca 2024 prebiehal na našej škole týždeň finančnej gramotnosti. Zároveň to bol aj Európsky týždeň finančnej gramotnosti. Tohtoročná téma bola ,, Chráň svoje peniaze, zabezpeč si budúcnosť.“ Cieľom bolo zvýšiť povedomie, aké dôležité je prijímať zodpovedné a informované rozhodnutia pri správe svojich financií. Zároveň ostať prezieravý a chrániť svoje peniaze pred možnými hrozbami.

    21. marca 2024 sa dve skupiny žiakov ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnili 7. ročníka národného kola Európskeho kvízu o peniazoch EMQ 2024.

    V priebehu tohto týždňa žiaci na jednotlivých predmetoch fiktívne ale aj reálne nakupovali, diskutovali o možnostiach platby, o menách v Európe ale aj mimo nej. Diskutovali aj o vzniku peňazí, o ich hodnote, o hrubej a čistej mzde, o možnostiach šetrenia, o typoch úverov a navrhovali rozpočet dovolenky. Osvojili si pojmy úrok, úroková miera, vklad, …

    Verím, že tieto aktivity a informácie žiakom pomôžu a budú ich naďalej rozvíjať.

    Mgr. Mária Jarkovská

  • Týždeň čitateľskej gramotnosti

    Počas Týždňa čitateľskej gramotnosti sme sa zapojili do Celoslovenského detského čitateľského maratónu "Čítajme si..." 202 . Ide o čítanie v spolupráci s Linkou detskej istoty, ktoré začala v šk. rozhlase pani riaditeľka čítaním rozprávky žiačky 7. ročníka Karin Dzimkovej .Čítanie prebiehalo v slovenskom i v anglickom jazyku. Žiaci 9. ročníka prišli prečítať rozprávku našim najmladším žiakom,na základe prečítanej rozprávky žiaci nakreslili ilustrácie , vytvorili záložky do knihy, zúčastnili sa workshopu v mestskej knižnici o Pavlovi Dobšinskom, pracovali na vlastnej tvorbe.Nech nám takýto pekný vzťah ku knihám i k nášmu krásnemu jazyku ostane i naďalej!                         Mgr. Darina Dzurilová

  • Krásne Veľkonočné sviatky

    Láska Zeleného štvrtku, viera Veľkého piatku, nádej Bielej soboty a víťazstvo Veľkonočnej nedele, nech nás posilní a naplní pokojom a dôverou po celý rok. Príjemné a hlavne v zdraví prežité Veľkonočné sviatky Vám želá kolektív zamestnancov Základnej školy Komenského 6, Spišské Vlachy.

    Mgr. Helena Šofranková

  • Veľký školský sviatok s najväčšími škôlkarmi...

       Každý rok sa mimoriadne dôsledne snažíme pripraviť na jeden z najväčších sviatkov v roku v našej škole a určite aj pre budúcich prvákov - Deň otvorených dverí. Aj tento rok sme ich pozvali nielen na návštevu, ale dokonca na „narodeninovú party“. Šesťdesiate výročie školy sme teda začali oslavovať vo veľkom školáckom štýle. Vážime si túto návštevu, ktorá predurčuje v istom zmysle budúcnosť a charakter našej školy. Verím, že aj budúcim prvákom sa u nás na návšteve páčilo 😊.

    Mgr. Anna Nehilová

  • NOC V KNIŽNICI

    Už dlhodobo sa teší táto akcia veľkej obľube, čo nás pravdaže veľmi teší. V termíne 22.3.-23.3.2024 sa zúčastnilo tajomnej noci "vo svete víl" 31 účastníkov (boli nahlásení aj náhradníci v počte 9, ktorým sme nemohli bohužiaľ vyhovieť z kapacitných dôvodov...hádam nabudúce). Deti si užili zábavy v podobe zoznámenia sa, varenia čokolády víl, prácou s knihami, lúštením rébusov, športovaním,  nočnou hrou (hľadaním čarovného prášku víl), vyrobením si kúzelnej vílovskej paličky a záverečným hodnotením a losovaním cien. Najlepších piatich sme ocenili zaujímavými vecnými cenami...nechýbala ani večera a raňajky (ďakujeme aj sladkým mafinom od vďačnej mamičky). Nechýbal ani vzácny hosť-pani Magdaléna Straková, ktorá deťom priblížila tvorbu svojho syna Milana Straku a oboznámila nás s jeho knihou o našom meste Spišské Vlachy a jej krstom...Bohatý program a skvelá nálada sa niesla celým podujatím, o čom svedčia usmiaté a spokojné tváre detičiek....boli skvelí a na otázku čo by chceli zmeniť, alebo aký iný nápad by mali, bola jednoznačná odpoveď...dve noci :).

    Mgr. Mária Suchá

  • NÁVŠTEVA DETÍ Z MŠ

    Dňa 20.3.2024 /streda/ si v telocvični našej školy dohodli stretnutie prváci s budúcimi prvákmi. 19 predškolákov absolvovalo "CESTU LESOM". Plazili sa, skákali, brodili sa, preliezali, "kŕmili", triafali,... Občerstvenie,sladká odmena a hojdací koník- darček od prvákov zavŕšil toto milé podujatie. P.uč. A.Horváthová a J.Piklová

strana:
Počet návštev: 8720651