Navigácia

  • VÝSLEDKY ÚZEMNEJ LITERÁRNEJ SÚŤAŽE HASIČI

    Územná organizácia DPO pre okresy SNV a Gelnica vyhodnotila literárne práce, pričom v kategórii A3 získala 1. miesto Tamara Pavliková (8.A) a v kategórii A2 si 1. miesto prevzala Sára Ferenčáková (7.A), 2. miesto - Natália Hmelárová (7.A). Práce týchto troch našich žiačok postupujú do celoslovenskej súťaže. Výhercom blahoželáme a držíme prsty!

    Mgr. Darina Dzurilová

  • NA BICYKLI BEZPEČNE

    Na bicykli bezpečne je súťaž, na ktorej sa každoročne zúčastňujú aj žiaci našej školy. V priebehu súťaže si žiaci vyskúšajú jazdu bicyklom  na dopravnom ihrisku, samozrejme pod dozorom dopravných policajtov a  napíšu test z pravidiel cestnej premávky. Všetky získané vedomosti a skúsenosti potom môžu použiť v každodennom  živote. Zúčastneným žiakom ďakujeme a tešíme sa na další ročník súťaže.

  • McDonalds Cup

    Žiaci a žiacky prvého stupňa našej školy si perfektným výkonom v obvodnom kole McDonalds Cupu zabezpečil postup na Okresné finále v Spišskej Novej Vsi.  Vo finále si ako družstvo s najmladším vekovým priemerom vybojovalo vynikajúce štvrte miesto. Blahoželáme.

  • ETWINNING SCHOOL

    Text: Každoročne 9. mája má európsky projekt medzinárodnej spolupráce eTwinning svoj deň. Oslávili ho aj deti , ktoré sa eTwinningu venujú pod vedením p.uč.Budayovej a Perháčovej. Veď sme predsa školou s prestížnym titulom  ETWINNING SCHOOL. 

    Šťastný Deň eTwinningu!

  • Deň matiek

  • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

     Oznámenie   o   poskytnutí     r i a d i t e ľ s k é h o      v o ľ n a       

                Riaditeľka Základnej školy, Komenského 6 v Spišských Vlachoch oznamuje, že v zmysle §150 ods. 5   Zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov poskytuje žiakom 1. – 9. ročníka ZŠ Komenského 6, Spišské Vlachy

    r i a d i t e ľ s k é   v o ľ n o   

    1. dňa  15.05. 2024 (streda) pri príležitosti osláv 60. výročia otvorenia našej základnej školy.
    2. dňa 17.05.2024 (piatok) z organizačných dôvodov ( vzdelávanie pedagogických zamestnancov a rekondičný) deň nepedagogických zamestnancov. 

    V prevádzke nebude  školský klub detí, ani školská jedáleň.                       

                         

    Mgr. Helena Šofranková, riaditeľka

  • ŠTÚROV ZVOLEN regionálne kolo

    2. mája 2024 sa konalo regionálne kolo súťaže v rétorike Štúrov Zvolen, na ktorom nás reprezentovali víťazi školského kola v 2 kategóriách:

    1. mladší žiaci  - Matúš Mikula , ktorý získal 1. miesto aj v regionálnom kole a postupuje do celoslovenského kola vo Zvolene

    2. starší žiaci - Marek Mikula, ktorý získal 3. miesto.

    Obom bratom Mikulovcom srdečne blahoželáme a Matúšovi držíme prsty do najvyššieho kola!

                                                                                                           Mgr. Darina Dzurilová

  • ENVIROFEST 2024

  • ŠTÚROV ZVOLEN školské kolo

    23. apríla sa uskutočnilo školské kolo v rétorike pod názvom Štúrov Zvolen.

    Súťaž prebiehala v dvoch kategóriách:

    A) mladší žiaci (4. - 6. ročník) , ktorých úlohou bolo prerozprávať a dotvoriť rozprávku:

    1. miesto – Matúš Mikula

    2. miesto – Olívia Proksová

    3. miesto – Sophia Mária Macejková

                   Liliana Havrillová

    B) starší žiaci (7. - 9. ročník), ktorí odprezentovali doma pripravenú úvahu a ďalšou úlohou bolo pripraviť si rozprávanie na danú tému:

    1. miesto – Marek Mikula

    2. miesto – Tamara Pavliková

    3. miesta – Róbert Palider

                    -  Simona Slatkovská

                    -  Patrícia Blaschkeová

     

    Naši žiaci svoje úlohy zvládli výborne. Ďakujeme všetkým zúčastneným za vynikajúce výkony

    a víťazom srdečne blahoželáme! Súrodencom Mikulovcom, ktorí obsadili 1. miesta, držíme

    prsty do regionálneho kola.

                                                                           Mgr. Darina Dzurilová

  • ENGLISHSTAR 2024

    Englishstar - medzinárodná súťaž v anglickom jazyku.

  • KONZULTAČNÝ DEŇ - 06.05.2024

    Vážení rodičia,

    v pondelok 06.05.2024 sa uskutoční konzultačný deň s triednymi učiteľmi i ostatnými vyučujúcimi   v čase od 15,00 do 18,00 hod. 

    Prosíme rodičov, aby si rezervovali termíny konzultácií v module PRIHLASOVANIE / ANKETY -  "Konzultačné hodiny". 

    Poznámka:

    Vyučujúci budú vo svojich triedach - viď. plán v chodbách pri vstupe.

     

    Mgr. Helena Šofranková, riaditeľka

     

     

     

  • E(A)KO NA TO V ŠKOLÁCH?

    Zapojenie sa do projektu a jeho realizácia pri príležitosti Dňa Zeme. 

    Jedným  z hlavných motivácii a spúšťačom pre vznik projektu  E(a)ko na to v školách? je alarmujúca situácia života včiel, ktorých populácia z dôvodu chemických postrekov a znečisteného ovzdušia neustále klesá.

    Cieľom projektu je podnietiť, ukázať a dať deťom návod k jednoduchým, ale nezanedbateľným aktivitám na ochranu prírody, živočíchov a životného prostredia.

    Nasledovalo:predstavenie knihy, beseda a worshop s včelárom (ochutnávka medu, výroba sviečok...), domčeky pre hmyz (diskusia o hmyze, pozorovanie hmyzu pomocou lúp),  realizácia aktivity podľa príbehu z knihy "Bombové dievčatá" (výroba "bômb" zo semienok a zeminy - hádzanie hotových bômb do pripravených políčok).

    Ďakujeme všetkým, ktorí sa tejto výzvy zúčastnili.

    Mgr. Mária Suchá

     

  • DEŇ ZEME V ŠKD

    Deň Zeme sa každoročne sa koná 22. apríla. Pri tejto príležitosti sa uskutočnili v Školskom klube detí ekologické aktivity, ktoré boli zamerané na ochranu životného prostredia. Prváci si mali možnosť vyskúšať hravou formou triedenie odpadu, prezentovať  poznatky z ochrany životného prostredia a niečo nové sa naučiť. 

    Veríme, že získané poznatky deti využijú v bežnom živote.

  • ENVIROFEST

  • DEŇ NARCISOV 2024

    Vo štvrtok 18. apríla 2024 sa na celom Slovensku uskutočnil 28. ročník verejnej finančnej zbierky pod názvom Deň narcisov. Deň narcisov je jedným z projektov mimovládnej organizácie Ligy proti rakovine (LPR), ktorého cieľom je získať finančné prostriedky na pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám.

    Naša škola bola po devätnástykrát spoluorganizátorom tejto verejnej zbierky. Verejnú zbierku  realizovali  tri skupiny dobrovoľníkov zložených zo  žiakov 7., 8. a  9. ročníka  pod vedením koordinátorky projektu – pani učiteľky  Mgr. M. Suchej a pani asistentiek  Ing. P. Chudíkovej, PhD  a Mgr. A. Pitkovej v škole a na  verejných  priestranstvách  nášho mesta.

    Vyzbieraná a odovzdaná suma na účet LPR :  1 364,85 eur

    Vyjadrujeme veľkú vďaku všetkým žiakom, zamestnancom školy, rodičom a občanom nášho mesta, ktorí dobrovoľným  finančným príspevkom podporili túto zbierku, a tak vyjadrili spolupatričnosť s onkologickými pacientmi.

    Mgr. H. Šofranková

  • Obvodné kolo SLÁVIK SLOVENSKA

     

    Obvodné kolo súťaže v speve slovenských ľudových piesní sa konalo 18.4.2024 už tradične v ZUŠ v Krompachoch. Naši žiaci - speváci  reprezentovali našu školu veľmi dobre a v silnej konkurencii získali dve postupové miesta do okresného kola. V 1. kategórii získala druhé miesto Elka Liptáková z 2.B a v tretej kategórii taktiež 2. miesto Tamara Pavlíková z 8.A. K ich úspešnému výkonu prispel aj kvalitný hudobný sprievod na akordeóne v podaní Lukáša Kurilu z 9.B. Všetkým účinkujúcim ďakujeme za účasť , víťazom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole.

    PaedDr. Jana Dragošeková

                                                                        

  • OBVODNÉ KOLO v McDonald´s Cup

    Naša škola organizovala obvodné kolo vo futbale McDonald´s Cup. Turnaj vo svojom priebehu priniesol veľa pekných momentov a zúčastnení žiaci mohli ukázalť svoj športový  talent. Žiakom našej školy sa podarilo postúpiť do vyššieho kola. Blahoželáme a prajeme veľa športového  šťastia v okresnom kole.

  • E(a)ko na to?

    Aj naša škola sa zapojila do tohto projektu. Pripravili sme pre deti sprievodné akcie a zaujímavú besedu. 

  • VÝSLEDKY OKRESNEJ VÝTVARNEJ SÚŤAŽE VESMÍR OČAMI DETÍ

    V tejto súťaži bolo vyhodnotených 5 najlepších prác s postupom do celoslovenskej súťaže

    v Hurbanove.

    Porota sa rozhodla ( pre rovnocennosť prác) neudeliť 1. - 3. miesto, ale oceniť 5 najlepších prác, medzi ktorými sa v 3. kategórii umiestnili dve naše ôsmačky: Alica Ščurková a Ella Vrábľová.

    Srdečne blahoželáme!

                                                                                                                                              Mgr. Darina Dzurilová

  • Deň narcisov 2024

    Deň narcisov 2024

    Milí rodičia a priatelia našej školy,
     

    Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa bude konať i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy už tento štvrtok - 18. apríla. V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, môžeme vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.

    Viac o možnostiach prispenia ako i konkrétnej pomoci onkologickým pacientom, ktoré realizuje Liga proti rakovine nájdete na www.dennarcisov.sk

    Na Slovensku ich totiž ročne pribúda približne 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho zasiahlo toto náročné ochorenie.

    Liga proti rakovine Vás srdečne pozýva na bezplatné preventívno-edukačné aktivity, kde môžete získať užitočné a praktické informácie k prevencii onkologických ochorení.

    Prevencia je krok ku zdraviu, nájdite si i Vy chvíľku času a navštívte preventívny stánok 18. apríla na Deň narcisov v čase od 12:00 do 18:00 v mestách

    Bratislava  - OC Nivy,Eurovea, Avion, Vivo

    Košice – OC Aupark,

    Martin – OC Galéria

    Banská Bystrica – OC Európa

     

    Oficiálnym spoluorganizátorom Dňa narcisov  je už po 19-ty krát  Základná škola, Komenského 6.

     

    Ďakujeme, za vašu spolupatričnosť a podporu.

     

strana:
Počet návštev: 8773877