Navigácia

  • VIANOČNÁ POHĽADNICA 2023

    VÝSLEDKY VÝTVARNEJ SÚŤAŽE: Vianočná pohľadnica 2023

    Preposielame výsledkovú listinu aj s úspechmi našich výtvarníkov v tejto výtvarnej súťaži. Všetkým žiakom ďakujeme za krásne nápady a ich realizáciu, zároveň prajeme rovnako úspešný rok 2024. Výhercom srdečne blahoželáme! 🙂

                                                                      Mgr. Darina Dzurilová

  • VÝTVARNÁ SÚŤAŽ "Spišské Vlachy v budúcnosti"

    Vyhodnotenie výtvarnej súťaže Spišské Vlachy v budúcnosti pánom primátorom

    v kategóriách:

    1. - 3. ročník ZŠ, 4. 6. ročník ZŠ, 7. - 9. ročník ZŠ.

     Oceneným žiakom blahoželáme !

  • VIANOČNÝ PROGRAM V MESTE

    Naša škola sa zapojila do vianočného programu mesta s pásmom vianočných zvykov...

  • YPSILON - SLOVINA JE HRA

    Dňa 17.12.2023 sa žiaci II. stupňa našej školy zúčastnili vedomostnej súťaže YPSILON - slovina je hra. Súťažilo sa v piatich kategóriách. Žiaci riešili testy z učiva slovenského jazyka podľa náročnosti daného ročníka.
    Výsledky sa dozvieme v januári, držíme palce.
                                                                                                                                          Ing. Rendošová Zuzana

  • VIANOČNÉ PRIANIE

  • ZÁZRAČNÝ ČAS VIANOC

    V tomto duchu sa niesol aj náš vianočný program, v ktorom sa predstavili žiaci našej školy a hostia. Privítali sme spevácku skupinu ROSA z Jednoty dôchodcov v Spišských Vlachoch a DFS Radosť pri mestskej ZUŠ aj s bývalými členmi. Spojili sme generácie, naše krásne tradície a sviatočne strávili predvianočné popoludnie.

    PaedDr. Jana Dragošeková

  • PERNÍKOVO

    Počas Vianoc nesmú chýbať na stole voňavé, sladké perníčky... a keďže detičky sa už nemôžu dočkať vianočných sviatkov, rozhodli sme sa skrátiť ich čakanie pečením týchto chutných dobrôt... 

  • PRVÁCI V ŠKD

    Naši prváci  v ŠKD cez zimné obdobie nezaháľajú a tvoria s radosťou. Všetci sa tešíme, lebo venčeky a škriatkovia sa im ozaj vydarili 🙂.  Presvedčte sa sami.

  • ZIMNÉ RADOVÁNKY V ŠKD

    Už k nám prišla zima,
    zima, zimička,
    celý svet je ako
    veľká chladnička.
    Je v nej biely sniežik,
    je v nej pravý ľad.
    Keď k nám príde zima,
    každý z nás je rád.

     ... a takto si ju v ŠKD užívame 😊.

  • ZÁZRAČNÝ ČAS VIANOC

    Milí rodičia, starí rodičia a priatelia školy,

    srdečne vás pozývame dňa 13.12. 2023 (streda) o 15,30 hod. do jedálne základnej školy  stráviť 

    " ZÁZRAČNÝ  ČAS  VIANOC" 

    pri vianočnom programe našich žiakov a hostí - speváckej skupiny ROSA Jednoty dôchodcov a DFS Radosť pri mestskej ZUŠ.

    Na stretnutie s vami sa tešia žiaci a učitelia základnej školy.

  • ŠPRINCOVE KROMPACHY

    30. novembra 2023 sa uskutočnila  recitačná súťaž Šprincove Krompachy v Krompachoch, v ktorej dosiahli naši recitátori  vynikajúce úspechy:

    1. miesta - Leonard Pikla (8.A)

                    - Alina Sofia Piklová (7.A)

    2. miesto - Karin Dzimková (7.A)

    Všetkým našim zúčastneným recitátorom ďakujeme za prípravu a víťazom srdečne blahoželáme!

                                                                                                         Mgr. Darina Dzurilová

  • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK

    Aj v tomto školskom roku 2023/2024 sa naša škola zapojila do zbierky pod názvom "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok". Podarilo sa nám naplniť 25 krásnych krabičiek. Ďakujem všetkým, ktorí sa do zbierky zapojili, rodičom, žiakom a v neposlednom rade aj našim učiteľkám a učiteľom. Verím,že každý, kto prispel do tejto zbierky,má hrejivý pocit pri srdiečku,že poteší našich starkých na Vianoce. 

  • OLYMPIÁDA AJ

    Olympiáda v anglickom jazyku

    je postupová súťaž, v ktorej žiaci súťažia okrem teoretických vedomostí v písomnom teste aj v praktických zručnostiach ústneho prejavu a komunikácie.

    Zručnosti, schopnosť komunikovať, porozumieť a efektívne využívať cudzí jazyk v rôznych kontextoch, vyjadrovať sa prostredníctvom dostatočnej slovnej zásoby a správne používanej gramatiky, schopnosť porozumieť spoločenským, kultúrnym a historickým aspektom jazyka, schopnosť zrozumiteľne a tvorivo sformulovať a prezentovať svoje myšlienky a nápady pred publikom v cudzom jazyku, komunikovať ich jasne, presvedčivo a zaujímavo, to všetko sa snažili ukázať žiaci  5. - 9. ročníka v školskom kole olympiády ANJ, ktoré sa konalo 27. 11. a 01.12.2023 v našej škole.

    Umiestnenie:

    KATEGÓRIA A: 1. m:  Liliana Havrilová

                              2. m.: Lukáš Kahan

                              3. m.: Tatiana Kočišová

    KATEGÓRIA B: 1. m.: Nela Baluchová

                               2.m.: Matej Mižák

                               3.m.: Jakub Masloviak   

    Blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole tejto súťaže.

    Mgr. Alena Vrábľová

     

  • TÝŽDEŇ BOJA PROTI DROGÁM

    Týždeň boja proti drogám (20. 11. - 24. 11. 2023)

    V rámci Týždňa boja proti drogám sa konali v našej škole rôzne besedy a aktivity. Pre žiakov 1. - 4. ročníka bola pripravená protidrogová výtvarná súťaž Nenič svoje múdre telo .

    O internetovej bezpečnosti detí a mládeže informovala žiakov 6. - 7. ročníka p. Mgr. Nikola Šimčová z Odboru prevencie kriminality v Košiciach.  Besedu v 8. ročníku viedla npor. Ing. Miroslava Podobenová, preventistka z Okresného riaditeľstva PZ v SNV. So žiakmi hovorila o drogách a trestnoprávnej zodpovednosti. Žiaci 9. ročníka navštívili Regionálny úrad verejného zdravotníctva v SNV.  Pán MUDr. Peter Mišenda hovoril o vplyve návykovych látok na ľudský organizmus a o prevencii ochrane zdravia. Sprievodnou akciou bola účasť našich žiakov (  z 8., 9. ročníka) na športovom turnaji  Dlhodobá športová súťaž  v telocvični Gymnázia v Krompachoch.

     

                                                               PaedDr. Slávka Legátová

                                                               koordinátorka prevencie

  • PERNÍKOVO

    Rád pečieš perníčky? Tak vezmi formičky a príď medzi nás :)

  • 6. 12. 2023

    Aktualizovali sme modul Výchovné poradenstvo

  • STRETNUTIE S MIKULÁŠOM

  • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABIČKY OD TOPÁNOK

    V adventnom  čase sa štvrtáci zapojili do  krásneho charitatívneho  projektu s obdarovaním  osamelých  ľudí. Každý žiak  doniesol z domu  niečo  ( voňavé, sladké, slané, mäkké, teplé...), potom sme to balili do krabičiek  a odovzdali . Poslaním  tohto  obdobia  je aj potešiť .... myslím,  že deti mali radosť  ak obdarúvavali  láskou. 

  • NÁRODNÁ KONFERENCIA E-TWINNING 2023

    Na národnej konferencii eTwinning dňa 29.11. 2023 v Žiline, naša pani zástupkyňa Mgr.Alena Vrábľová a pani učiteľka Mgr. Bronislava Perháčová prevzali ocenenie "ŠKOLA eTWINNIG", ktoré je najvyšším ocenením, ktoré môže škola v eTwinnigu dosiahnuť. Je ocenením pre vedenie školy a pre celý školský kolektív nielen za prácu na kvalitných eTwinning projektoch, ale i  to, že  škola je vzorom v podpore profesijného rozvoja pedagogických  zamestnancov, v oblasti e-bezpečnosti, vo využívaní IKT,  v inovatívnych pedagogických prístupoch a v podpore kooperatívneho učenia sa žiakov aj učiteľov. 

    Tento titul sa od roku 2018 udeľuje  Centrálnou podpornou službou eTwinning v Bruseli. Naša škola titul získala druhýkrát.

    Srdečne  blahoželáme a vyjadrujeme veľké poďakovanie našim pani učiteľkám, ktoré sa venujú medzinárodným projektom eTwinning.

    Mgr. Helena Šofranková

  • BUBNOVAČKA 2023

    20. novembra 2023 sa uskutočnil na Slovensku a v Česku desiaty ročník podujatia „Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť", ktorý upozorňuje na dôležitosť ochrany detí pred násilím. Podujatie sa koná pod záštitou prezidentky Zuzany Čaputovej. Za podujatím stoja Centrum Slniečko, Centrum Locika a Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky násilia na deťoch. Do Bubnovačky sa môže zapojiť každý a tak sme neváhali ani my. Žiaci našej školy spoločne s učiteľmi si vybrali rôzne aktivity – klasické bubnovanie, sledovanie videa, kreslenie na danú tému.
    Začiatok akcie sa niesol reláciou na danú tému v školskom rozhlase. Využili sa priestory telocvične, chodby, triedy a školský dvor... „S násilím sa môžeme vyrovnať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa nás
    predsa netýka...

    Mgr. Mária Suchá

strana:
Počet návštev: 8754454