Navigácia

  • STRETNUTIE S MIKULÁŠOM

  • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABIČKY OD TOPÁNOK

    V adventnom  čase sa štvrtáci zapojili do  krásneho charitatívneho  projektu s obdarovaním  osamelých  ľudí. Každý žiak  doniesol z domu  niečo  ( voňavé, sladké, slané, mäkké, teplé...), potom sme to balili do krabičiek  a odovzdali . Poslaním  tohto  obdobia  je aj potešiť .... myslím,  že deti mali radosť  ak obdarúvavali  láskou. 

  • NÁRODNÁ KONFERENCIA E-TWINNING 2023

    Na národnej konferencii eTwinning dňa 29.11. 2023 v Žiline, naša pani zástupkyňa Mgr.Alena Vrábľová a pani učiteľka Mgr. Bronislava Perháčová prevzali ocenenie "ŠKOLA eTWINNIG", ktoré je najvyšším ocenením, ktoré môže škola v eTwinnigu dosiahnuť. Je ocenením pre vedenie školy a pre celý školský kolektív nielen za prácu na kvalitných eTwinning projektoch, ale i  to, že  škola je vzorom v podpore profesijného rozvoja pedagogických  zamestnancov, v oblasti e-bezpečnosti, vo využívaní IKT,  v inovatívnych pedagogických prístupoch a v podpore kooperatívneho učenia sa žiakov aj učiteľov. 

    Tento titul sa od roku 2018 udeľuje  Centrálnou podpornou službou eTwinning v Bruseli. Naša škola titul získala druhýkrát.

    Srdečne  blahoželáme a vyjadrujeme veľké poďakovanie našim pani učiteľkám, ktoré sa venujú medzinárodným projektom eTwinning.

    Mgr. Helena Šofranková

  • BUBNOVAČKA 2023

    20. novembra 2023 sa uskutočnil na Slovensku a v Česku desiaty ročník podujatia „Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť", ktorý upozorňuje na dôležitosť ochrany detí pred násilím. Podujatie sa koná pod záštitou prezidentky Zuzany Čaputovej. Za podujatím stoja Centrum Slniečko, Centrum Locika a Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky násilia na deťoch. Do Bubnovačky sa môže zapojiť každý a tak sme neváhali ani my. Žiaci našej školy spoločne s učiteľmi si vybrali rôzne aktivity – klasické bubnovanie, sledovanie videa, kreslenie na danú tému.
    Začiatok akcie sa niesol reláciou na danú tému v školskom rozhlase. Využili sa priestory telocvične, chodby, triedy a školský dvor... „S násilím sa môžeme vyrovnať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa nás
    predsa netýka...

    Mgr. Mária Suchá

  • Môj život v meste Spišské Vlachy

    Vo výtvarnej súťaži Môj život v meste Spišské Vlachy dosiahli naši žiaci vynikajúce úspechy.

    Všetkým našim súťažiacim ďakujeme za krásne práce a víťazom srdečne blahoželáme!

     

                                                                                                              Mgr. Darina Dzurilová

  • AKTIVITY V ŠKD

    Naši prváci v ŠKD

    Šikovní prváci sa v ŠKD  nikdy nenudia.  Ako sa im darí, si môžete pozrieť sami 😊.

    Aj my v školskom klube sme chceli prispieť malou pomocou k jesenným prácam na našom školskom dvore .  Zo šikovných detičiek máme veľkú radosť😊. A teraz môže prísť zima ... .

    Martin na bielom koni v ŠKD

    Hovorí sa, že Martin chodí na bielom koni, avšak tento rok prišiel bez neho. Preto detí z ŠKD pomáhali Martinovi ako len vedeli. Vyrobili mu veľa krásnych koníkov a snehové vločky. Teraz už len čakáme, ktorého si vyberie a  príde konečne aj k nám 😊.

  • PRŠÍ, PRŠÍ, LEN SA LEJE ....

    V jesennom období prebehla na našej škole výtvarná súťaž pod názvom "Prší, prší, len sa leje..." s konkrétnou témou výroby alebo nakreslenia DÁŽDNIKA...Víťazi boli odmenení diplomom a vecnou cenou. Všetkým za účasť veľmi pekne ďakujeme a víťazom gratulujeme...

  • PLANETÁRIUM PREŠOV

    V novembri sa žiaci 4. a 5. ročníka  zúčastnili exkurzie  Planetáriá v Prešove. Žiaci sa mali možnosť viac   dozvedieť o slnečnej sústave, vesmíre, hviezdach....   Exkurzia  bola zaujímavá a poučná .

  • INFORMATICKÁ SÚŤAŽ iBOBOR

    V dňoch 6. – 10. novembra 2023 sa naša škola zapojila do 17. ročníka celoslovenskej informatickej súťaže iBobor v rôznych kategóriách. Celkovo máme 17 úspešných riešiteľov. 

    Poznámka: Percentil je číslo od 0 do 100 a vyjadruje úspešnosť súťažiaceho v rámci všetkých ostatných súťažiacich. (Ak má žiak percentil 96 znamená to, že 96% všetkých súťažiacich sa umiestnilo za ním.)

    Najúspešnejší úspešní riešitelia sú:

    • v  kategórii Drobec (2. – 3. ročník):
    1. Kekeľová Nela – 3. A - percentil 81,78
    2. Čajová Nina – 3. A – percentil 74,19

     

    • v  kategórii Bobrík  (4. – 5. ročník):
    1. Havrillová Liliana -  5. A -  percentil 96,26
    2. Vozár Michal – 4. A – percentil 94,54
    3. Sokolský Sebastián Filip – 4. A – percentil 88

     

    • v kategórii Benjamín (6. – 7. ročník):
    1. Kahan Lukáš – 7. B – percentil 94
    2. Hmelárová Natália – 7. A – percentil 85,45
    3. Rybárová Karolína – 7. B – percentil 80,74

     

    • v kategórii Kadet (8. – 9. ročník):
    1. Mižák Matej – 8. A – percentil 79,77
    2. Feriancová Sofia – 9. B – percentil 76,44
    3. Slatkovská Simona – 9. B – percentil 73,95

     

    Obrovskú radosť máme z úspechu Liliany Havrillovej, ktorá  mala vo svojej kategórii plný počet bodov (96 z 96) a  umiestnila sa medzi prvými 1240 žiakmi svojej kategórie z celkového počtu 33 254 súťažiacich.

     

    Všetkým úspešným riešiteľom tejto súťaže srdečne blahoželáme a veríme, že sa opäť do tejto súťaže zapoja aj v budúcom školskom roku.

    RNDr. Lenka Müllerová

    Ing. Mgr. Daniel Ondáš

     

     

  • "KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK"

    Aj tento školský rok sa naša škola zapojila do zbierky "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok."Táto zbierka je pre seniorov, aby mali aj oni radosť z Vianoc. Pri balení krabičiek vás prosíme, aby ste dodržali pokyny, čo má obsahovať každá krabička. Zabaliť zvlášť spodok a vrch krabičky, aby koordinátorky zbierky mohli skontrolovať obsah krabičky pred odovzdaním. Krabičky treba označiť, či sú pre babičku alebo dedka. Krabičky môžete doniesť do školy a odovzdať pani učiteľke Bronislave Perháčovej alebo v zborovni školy. Termín odovzdania krabičiek je najneskôr do 30.11.2023.Bližšie informácie o tejto zbierke nájdete na www.kolkolasky.sk.

  • NOHEJBALOVÝ TURNAJ V RÁMCI EU TÝŽDŇA BOJA PROTI DROGÁM

    Nohejbalový turnaj organizovaný Gymnáziom Krompachy priniesol všetkým zúčastneným veľa pekných športových momentov, dramatických súbojov, množstvo emócii. Našim žiakom ako bonus diplom za druhé miesto. Blahoželáme. PaedDr. Ladislav Baluch

  • KONZULTAČNÝ DEŇ

    V pondelok 27.11. 2023 sa uskutoční pre rodičov v čase od 15,30 do 18,00 hod. konzultačný deň k výchovnovzdelávacím výsledkom žiakov za obdobie september - november 2023. 

    Bližšie informácie poskytnú triedni učitelia.

     

    Mgr. Helena Šofranková

  • FLORBAL STARŠÍCH ŽIAKOV

    V telocvični našej školy sa uskutočnilo obvodné kolo vo florbale starších žiakov. Žiaci našej školy si z turnaja odnášajú pekne druhé miesto. Blahoželáme. PaedDr. Ladislav Baluch

  • BUBNOVAČKA 2023

    Podujatie sa koná pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej a Petra Pavla, prezidenta Českej republiky.

    Toto podujatie je dnes podujatím troch organizácií, ktoré zohrávajú významnú úlohu na poli ochrany detí pred násilím na Slovensku a v Čechách: Centrum Slniečko, n.o., Nitra; Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky násilia na deťoch, ktoré je organizačnou súčasťou MPSVR SR a Centrum Locika, z.ú., Praha.

    Pridaj sa k nám ...

    Tešíme sa, že budete aj vy súčasťou tohto desiateho ročníka :)

  • VEK JE LEN ČÍSLO

    27. októbra 2023 popoludní pripravili deti zo Žiackej rady K6, ktorá pracuje na základnej škole, v spolupráci s CVČ pri ZŠ príjemné posedenie pri príležitosti "Mesiaca október - mesiaca úcty k starším.... 

    Žiaci si pripravili pre hostí malé občerstvenie, kultúrny program, ale aj zábavno - súťažnú časť.

    "Podstatné je len jedno ... múdri ľudia povedali..Každý deň, aby sme dôvod mali na náš úsmev, aj keď malý..." Verím, že sa nám to aspoň na chvíľočku podarilo ...

    Mgr. Mária Suchá

     

  • GAŠTANKO 2023

     

    GAŠTANKO

    vyhodnotenie

     

    1. miesto       Marek BELEJ (239 kg)

    2. miesto      Lukáš ŽELINSKÝ ( 222 kg)

    3. miesto      Ela LIPTÁKOVÁ (112,5 g)

     

    Tejto veľmi obľúbenej akcie sa zúčastnilo 39 zberateľov gaštanov (každé dieťa bolo odmenené vecnou cenou, sladkou odmenou a účastníckym listom aj vďaka Poľovníckemu združeniu zo Spiškých Vlách). Všetkým veľmi pekne ďakujeme a víťazom srdečne blahoželáme.

  • MAJSTROVSTVÁ OKRESU V STOLNOM TENISE

    Dňa 7. a 8.11.2023 sa uskutočnili Majstrovstvá okresu žiakov a žiačok v stolnom tenise. 

    Našu školu reprezentovali Ján Helcmanovský (9.B), Leonard Pikla (8.A), Marco Klapáč (9.B), Tamara Pavliková (8.A), Alina Sofia Piklová (7.A) a Veronika Semanová (6.A).

    V prvý deň chlapci jednoznačne postupovali do finále, kde podľahli škole z Hrabušíc. Umiestnili sa na krásnom 2. mieste. 

    V druhý deň dievčatá zopakovali chlapčenský úspech a po napínavom boji s Hrabušicami taktiež postúpili do finále. Tam podľahli ZŠ Maurerova, Krompachy. Odnášajú si cenné 2. miesto. 

     

    Veľmi sa tešíme z obidvoch úspechov a gratulujeme! 

     

    Mgr. Dominika Ježová 

     

  • Dôležitý oznam mesta Spišské Vlachy k autobusovej doprave do školy

    Vážení rodičia, milí žiaci,

    preposielam dôležitú innformáciu primátora mesta Spišské Vlachy k riešeniu školských autobusových spojov.

    Mgr. Helena Šofranková

     

    Primátor mesta Spišské Vlachy sa obracia  so žiadosťou o spoluprácu.

         V najbližších dňoch sa začne frézovať asfaltový povrch na Hornádskej ulici, následne bude prebiehať pokládka nového asfaltového krytu. Z tohto dôvodu nebude od 9.11.2023 možný prejazd autobusov po tejto ulici. Z toho vyplýva, že autobusy nebudú môcť prichádzať na zastávku pri jedálni ZŠ na Komenského ulici, nakoľko by sa nevedeli dostať ďalej, ani otočiť.... Po dnešnom stretnutí so zástupcami Eurobus, zástupcami zhotoviteľa sme sa dohodli na jedinom možnom riešení a to že autobusy vezúce žiakov do školy budú musieť zastavovať na autobusovej zastávke na Železničnej ulici, pri príjazdovej ceste k Cirkevnej spojenej škole, tam budú  všetci žiaci vystúpovať  i nastúpovať na spoje v popoludňajších hodinách.

       Táto zmena bude trvať od 9.11.2023, t.j. štvrtok a bude trvať až do odvolania. Predpoklad trvania prác je cca 2-3 týždne pri priaznivých poveternostných podmienkach.

    Obmedzenie sa netýka osobnej dopravy, čiže rodičia vezúci žiakov osobnými vozidlami budú mať naďalej možnosť ich vysadiť pri škole na Komenského ulici.

    Za porozumenie a spoluprácu ďakujem.

     

    S prianím pekného dňa a s pozdravom

     

    Vladimír Baloga

    Primátor mesta Spišské Vlachy

  • NÁVŠTEVA KNIŽNICE - EZOPOVE BÁJKY

    Človek sa spoznáva v bájkach ...

     

    Čarovný svet bájok sme objavovali so šiestakmi v rámci mimočítankového čítania. Každý žiak prečítal knihu Ezopove bájky a spoločne sme hľadali ponaučenie, ktoré nám bájky odkrývajú. Akí sme ľudia? Ako premýšľame? Ako sa správame? Prostredníctvom konania zvierat či rastlín nám bájky nastavujú zrkadlo. Môžeme v nich odhaliť i spoznať naše ľudské slabosti i pokrivené ľudské charaktery ...

    Bodku za učivom sme urobili v Mestskej knižnici v Spišských Vlachoch. Čakalo nás pásmo Ezopove bájky pod názvom O čom hovoria bájky? Kreatívny workshop spojený s čítaním Ezopových bájok deti úplne nadchol a pri tvorení vlastných bájok rozvinuli svoju fantáziu a tvorivosť naplno. Úloha to bola neľahká, keďže na prípravu mali len niekoľko minút, ale všetky vlastné dielka sa úspešne vydarili a podarilo sa im prekrásne vystihnúť aj mravné ponaučenie.

    Takáto forma vyučovania je pre deti veľmi atraktívna. Zmena prostredia, v ktorom pracujú i zmena „učiteľa“, ktorý ich pri práci vedie, určite motivujú žiakov k lepším výkonom. A forma zážitkového vyučovania  je jedna z najúčinnejších foriem učenia sa. Ak na vlastnej koži zažijeme niečo zaujímavé, vytvorí nám to skutočné spomienky, ktoré pretrvajú omnoho dlhšie, ako len naučené vedomosti. 

    V závere by som sa chcela poďakovať p. Mgr. Barbore Ilečkovej a p. Martinovi Macejkovi, ktorí nám umožnili a sprostredkovali toto podujatie.

    Ing. Zuzana Rendošová

  • OM V BEDMINTONE ŽIAKOV

     

    18. - 19. 10. 2023 ZŠ Smižany organizovala Okresné majstrovstvá v bedmintone žiakov ZŠ. Na podujatí samozrejme nechýbali ani žiaci našej školy. Priebeh turnaja im síce neprial a nezabojovali o pódiové priečky, ale odnášajú si kopec skúsenosti, ktoré budú môcť zúročiť v ďalších ročníkoch podujatia. PaedDr. Baluch

strana:
Počet návštev: 8773256